Dutch-NetherlandsEnglish (United Kingdom)

Nieuwsbrief juni 2013

Kinderen
Behoudens lichte aandoeningen als griep, luchtweg- en darminfecties is de gezondheid van de kinderen heel goed te noemen.
Twee van de oudere meisjes zijn vertrokken omdat ze beiden voor hun ernstig zieke moeders wilden gaan zorgen. Een van de meisjes zal zo mogelijk haar studie aan de universiteit voortzetten.
In april zijn twee jonge kinderen uit het dorpje Sen Sok vlakbij Samrong op de kinderleerboerderij gekomen. Hun ouders waren gescheiden, moeder vertrok en verliet haar kinderen en hun blinde vader kon niet voor ze zorgen. Zij zwierven en bedelden dan ook op straat en leefden in de slums van het dorp. De jongen is 7 en het meisje 10 jaar en beiden waren zwaar ondervoed. Wij wensen hun een hele goede toekomst toe, net zoals die van anderen kinderen van Samrong.
Alle kinderen zijn met Khmer Nieuwjaar in nieuwe kleding gestoken en ze zijn daar altijd weer heel blij mee.

1

Alle kinderen zijn met Khmer Nieuwjaar in nieuwe kleding gestoken en ze zijn daar altijd weer heel blij mee.

3

Groentekas
Gerard Hulisz van Hoofdsponsor Rijk Zwaan is in januari, maart en mei van dit jaar op bezoek geweest bij Samrong. In januari werd de start gemaakt met het vernieuwen van de plastic overkapping van de kas. Dit was een grote klus en de mensen van Samrong hebben onder leiding van partner Wim Damsteegt en Gerard volop meegewerkt om dit te realiseren. Gerard bezocht Samrong een aantal malen kort om te zien op de productie in de kas, die wat stagneert, te kunnen verbeteren. Hiervoor is intensief overleg met de nieuwe kasmedewerker Rathana nodig voor het verbeteren van de grond, bemesting en handhaven van duidelijke plantschema’s.

5 4

Sponsors en Donateurs
Wij willen al onze sponsors en donateurs danken voor de ondersteuning van WWCF en daarmee met het vertrouwen in de leerboerderij Samrong.

 

Bezoek bestuursleden
Oprichter en ‘geweten’ van Samrong Sjef Philipsen is van november 2012 t/m januari 2013 weer lange tijd op het project geweest en heeft de staf en de kinderen van advies voorzien. Ook de bestuursleden Rene Bloem en Peter Maat bezochten Samrong in januari voor een gezamenlijke vergadering met het bestuur van de Cambodjaanse partner CCSF. De strategie en het beleid voor de toekomst is uitgebreid besproken.

6

Onverwacht bezoek uit Nederland 
De Rotterdammers Coen Tetteroo en Toon Mouton waren op vakantie in Thailand, Vietnam, Laos en Cambodja en hadden van een Nederlandse vrijwilliger gehoord over Samrong. Onverwacht zijn ze twee weken op bezoek geweest: voor het andere Azië. Voor de kinderen is het altijd leuk: twee grote broers erbij!
7

 

Zelf zien?
Wilt u de kinderleerboerderij Samrong eens met eigen ogen zien? U bent van harte welkom! Wij kunnen u ook helpen bij het maken van reisarrangementen of tips geven. Het is een onvergetelijke ervaring.

 8

Website & Facebook
Er wordt door de kinderen actief gebruikgemaakt van Facebook. Op onze eigen pagina Samrong Children’s Farm kunt u regelmatig updates en nieuwtjes zien. U kunt ook met de kinderen chatten dankzij het draadloze internet. Ook de website www.wwcf.nl wordt goed bijgehouden. U kunt er ook de nieuwsbrieven terug-lezen in het archief.

9Rosalyn Smith is weer naar huis
Na een intensief verblijf van zes maanden is Rosalyn weer naar huis gegaan. Zij heeft een hechte band met de kinderen opgebouwd, is erg actief geweest met het lesgeven en heeft daarnaast talloze andere nuttige en plezierige activiteiten met en voor de kinderen gedaan. Rosalyn is een levenservaring rijker. Wij danken haar bijzonder hartelijk voor haar bijdrage! Vanaf begin juni neemt Benjamin Hiscoke het stokje over. Hij zal voor de rest van dit jaar op Samrong zijn. Gezien zijn achtergrond zal hij zich vooral op de tuin, de kas en de onderhoudsklusjes richten. Volgende keer meer over hem!!

 


 

 Namens WWCF bedanken wij al onze sponsors en donateurs voor hun ondersteuning!

Ondersteuning vanuit Nederland:
Stichting WWCF
Pascalweg 49
3076 JL Rotterdam
Tel: +31(0)10-4199188
E-mail: info@wwcf.nl


WWCF
Bankrekeningnummer:
NL17 INGB 0004 655 035
BIC code: INGBNL2A
RSIN: 813164151


Download hier het Jaarverslag van 2017