Dutch-NetherlandsEnglish (United Kingdom)

Nieuwsbrief december 2013

Kinderen
Vanaf juli zijn er bij Samrong 7 nieuwe kinderen bijgekomen; in totaal zijn het er nu 67.
Sinds september dit schooljaar zijn er weer 6 kinderen doorgestroomd naar de universiteit waardoor er nu 16 studenten zijn. Ook zijn 4 kinderen naar een vakschool voor een kookopleiding gegaan.

image002

Groentekas en tuin en rijstvelden
De nieuwe overkapping van de kas is helemaal klaar. Ook in de buitenlucht worden groenten verbouwd en de kinderen helpen allemaal een beetje mee om tuinman Rathana te ondersteunen. Onze hoofdsponsor Rijk Zwaan is in november weer op bezoek geweest en constateerde een duidelijke verbetering in de kas na het verbeteren van de grond met rijstekaf, compost en eendemest.
Daarentegen is de rijstopbrengst op de velden einde van dit jaar tegengevallen door onvoldoende regen.

image003

Sponsors en Donateurs
We hebben in het afgelopen jaar Mark van Schaick B.V. Marine Services als nieuwe hoofdsponsor mogen verwelkomen en zijn erg trots met deze aanvulling.
Ook vanuit het buitenland krijgt Samrong financiële ondersteuning om de extra kosten voor de vele studenten te ondersteunen.
In september jl. hebben we het trieste nieuws vernomen dat de heer Wim Snijder van onze sponsor Vitesse plotseling is overleden. Een groot verlies voor zijn familie en bedrijf. Wij zijn hem heel dankbaar voor de vele jaren dat hij WWCF heeft  ondersteund.

Inentingen
In oktober zijn sommige kinderen ingeënt tegen o.a. mazelen.

image007

Bestuur op bezoek
In juli heeft een groot gedeelte van het WWCF-bestuur t.w. Simone, Hans, Sjef en Peter weer een bezoek gebracht aan Samrong. We hebben bestuurszaken besproken en wederom de levendigheid van Samrong mogen zien. Veel gaat goed maar sommige dingen kunnen (nog) beter. En daar probeert het bestuur dan bij te helpen of advies te geven.

Volunteers
Samrong wordt door heel veel volunteers uit diverse landen uitgezocht als de plek waar ze hun vrijwillige bijdrage willen leveren aan de ondersteuning van jonge kinderen in een ontwikkelingsland. Het concept van de kinderleerboerderij en het enthousiasme van de kinderen is voor iedere bezoeker hartverwarmend. Zo heeft ook Anne Smeulders uit Nederland er recent als vrijwilligster gewerkt en vanuit haar vriendenkring ook  nog een extra donatie gedaan: super!


image006

Nieuwbouw, reparaties en nieuwe materialen
Er is een nieuw eenvoudig guesthouse gebouwd om meer onderdak aan de volunteers te kunnen bieden. Toiletten en douches zijn gerenoveerd en er is een reparatie uitgevoerd aan de omvormer die beschadigd werd door blikseminslag in juni jl. Ook de ijskast moest gerepareerd worden.

 image004

image005

Website & Facebook
Er wordt door de kinderen actief gebruikgemaakt van Facebook. Op onze eigen pagina Samrong Children’s Farm kunt u regelmatig updates en nieuwtjes zien. U kunt ook met de kinderen chatten dankzij het draadloze internet. Ook de website www.wwcf.nl wordt goed bijgehouden. U kunt er ook de nieuwsbrieven terug-lezen in het archief.

image009Beste wensen voor 2014
Wij willen hierbij alle donateurs en sponsoren van WWCF bedanken voor het vertrouwen in onze kleine organisatie gedurende het afgelopen jaar.
Slechts met uw hulp kunnen de kinderen van Samrong zich ook in 2014 door ontwikkelen tot  jonge volwassenen met een werkelijke kans op een zelfstandig bestaan.
Wij zullen U ook in 2014 informeren over de voortgang en ontwikkeling van de kinderleerboerderij Samrong.

WWCF wenst U allen een heel mooi 2014 toe

 

 


 

 Namens WWCF bedanken wij al onze sponsors en donateurs voor hun ondersteuning!

 

Vanaf juli zijn er bij Samrong 7 nieuwe kinderen bijgekomen; in totaal zijn het er nu 67.
Sinds september dit schooljaar zijn er weer 6 kinderen doorgestroomd naar de universiteit waardoor er nu 16 studenten zijn. Ook zijn 4 kinderen naar een vakschool voor een kookopleiding gegaan.

Ondersteuning vanuit Nederland:
Stichting WWCF
Pascalweg 49
3076 JL Rotterdam
Tel: +31(0)10-4199188
E-mail: info@wwcf.nl


WWCF
Bankrekeningnummer:
NL17 INGB 0004 655 035
BIC code: INGBNL2A
RSIN: 813164151


Download hier het Jaarverslag van 2017