Dutch-NetherlandsEnglish (United Kingdom)

Nieuwsbrief juni 2014

Bezoek uit Nederland
In mei is WWCF voorzitter Peter Maat met vrienden Gerbert Paanstra en Jan van Keulen op bezoek geweest. Het was weer fantastisch om te genieten van de gastvrijheid en sfeer van Samrong. Diverse bestuurs-zaken zijn weer besproken en we zijn heel tevreden met de vooruitgang van de diverse projecten.

1

Het weer
Na een relatief (te) droog voorjaar is het regenseizoen dan nu toch begonnen. Het regent elke dag en dat maakt de bewerking van de grond gemakkelijker. De nieuwe aanplant kan het regenwater goed gebruiken. Ook de rijstvelden zijn nu gereedgemaakt zodat de regen ook daar zijn groeizame werk kan doen.

2

3


Plaatselijke sponsoring
Samrong’s manager Dr Vyrak spant zich enorm in om de plaatselijke betrokkenheid te vergroten en de afhankelijkheid van buitenlandse sponsors te vermin-deren. Zo heeft hij het bijvoorbeeld voor elkaar gekregen om van de plaatselijke Nokia dealer, KTH, onder meer 20 kippen en 100 kuikens gesponsord te krijgen zodat na het hete voorjaar de kippenfarm weer gevuld kan worden.

4

Buitenlands bezoek en volunteers
In mei hebben 64 jongeren van de Dunearn school uit Singapore het project bezocht. Een hele goede uitwisseling en kennismaking die voor allebei plezierig en nuttig is. Ook zijn er bezoekers uit Australië geweest. Een groot aantal volunteers, vooral afkomstig uit Engeland, heeft dit voorjaar voor kortere of langere tijd op Samrong gewerkt.

5

Kinderen
Er zijn geen bijzonderheden te rapporteren over de gezondheid van de kinderen. Net als in elk groot gezin is er altijd weleens wat, maar niets bijzonders. Wel worden extra voorzorgen getroffen tegen de zon. Want zelfs voor Cambodjanen is het zeker op de fiets en de brommer naar school erg heet.

7

Staf
Serephany Sam, de rechterhand van Dr Vyrak heeft dit voorjaar een baan gevonden in de stad en is opgevolgd door Mr Va Prum.
Na vele jaren van onmisbare hulp in de keuken en op de rijstvelden heeft Grandma aangegeven te willen stoppen met haar werk. Het valt haar te zwaar. De kinderen zullen haar erg missen want als ze ziek waren of zich niet lekker voelden, was Grandma er altijd voor een beetje aandacht en zorg. Bedankt Grandma en het ga u goed!

8

Fotogalerij
De foto’s op de veranda van het slaaphuis waren erg vergeeld raakt door de zon. Er zijn nu fraaie kasten gemonteerd. Nu nog de nieuwe foto’s erin!

 9

Website & Facebook
Er wordt door de kinderen actief gebruikgemaakt van Facebook. Op onze eigen pagina Samrong Children’s Farm kunt u regelmatig updates en nieuwtjes zien. U kunt ook met de kinderen chatten dankzij het draadloze internet. Ook de website www.wwcf.nl wordt goed bijgehouden. U kunt er ook de nieuwsbrieven teruglezen in het archief.

10

 


 

 Namens WWCF bedanken wij al onze sponsors en donateurs voor hun ondersteuning!

 

Vanaf juli zijn er bij Samrong 7 nieuwe kinderen bijgekomen; in totaal zijn het er nu 67.
Sinds september dit schooljaar zijn er weer 6 kinderen doorgestroomd naar de universiteit waardoor er nu 16 studenten zijn. Ook zijn 4 kinderen naar een vakschool voor een kookopleiding gegaan.

Ondersteuning vanuit Nederland:
Stichting WWCF
Pascalweg 49
3076 JL Rotterdam
Tel: +31(0)10-4199188
E-mail: info@wwcf.nl


WWCF
Bankrekeningnummer:
NL17 INGB 0004 655 035
BIC code: INGBNL2A
RSIN: 813164151


Download hier het Jaarverslag van 2017