Dutch-NetherlandsEnglish (United Kingdom)

Nieuwsbrief december 2014

Kinderen

Na een goede maand vakantie in augustus is ook in Cambodja in september weer een nieuw schooljaar begonnen. Op de lagere school en high school zijn de meesten overgegaan naar de volgende klas. Het aantal studenten op de universiteit is weer toegenomen met 3 zodat er  nu 21 studenten zijn, een geweldig resultaat. Eén van de studenten gaat in juli 2015 na 4 jaar afstuderen, acht studenten volgen het 3e studiejaar, zes het 2e jaar en drie zijn met hun 1e jaar begonnen waaronder tandheelkunde, farmacie en Engelse literatuur. Drie studenten volgen en kookopleiding.

Eén van de studentes is in augustus dit jaar met haar studie gestopt. Zij is vertrokken van Samrong, getrouwd en runt met haar man een eigen zaak.

Voor alle kinderen worden jaarlijks nieuwe school-uniformen aangeschaft.

Er zijn in totaal vijf nieuwe kinderen bijgekomen en vijf zijn er vertrokken.

image002

Sponsors en Donateurs

Wij zeer verheugd dat we onze sponsorcontracten met Zoeteman en de Penning (als opvolger van Bles-de Penning) hebben kunnen verlengen.

image003

image004

Staf

Mr. Prum Va is sinds april als nieuwe assistent voor Dr. Vyrak aangesteld.  Tuinman Rattana heeft eind oktober via bemiddeling van onze hoofdsponsor Rijk Zwaan gedurende twee weken in Battambang een cursus kunnen volgen bij Fintrac, een Amerikaanse organisatie die ondermeer in Cambodja lokaal landbouwers schoolt en hun leert hoe ze de opbrengsten kunnen verbeteren.

Sivin, de trouwe “moeder” en verzorgster van alle kinderen en volunteers gaat eind 2014 Samrong verlaten om het rustiger aan te doen omdat haar gezondheid erg achteruit is gegaan. 

Tuin en kas

Dankzij onze sponsors hebben we een grondfrees kunnen kopen zodat we de soms keiharde grond gemakkelijker kunnen bewerken. De resultaten van de tuin en de kas zijn met sprongen vooruit gegaan en veelbelovend. Het blijft vallen en opstaan met sommige gewassen maar de bloemkolen zien er écht goed uit!

 

image007

 

image008

 

 

 

Bestuursbezoek

In februari 2015 zal een afvaardiging van het WWCF bestuur weer naar de kinderleerboerderij Samrong gaan. We zullen de lopende gang van zaken bespreken, het budget en de plannen voor de komende jaren. Ook zullen de vorderingen van de kinderen op de diverse scholen en de universiteit aan de orde komen. 

image005

Eén van de plannen die op het verlanglijstje staat is het uitdiepen van de vijver en het verstevigen van de oever met beschoeiing. Aan de westzijde (helemaal links op de foto hierboven) dreigt de muur door afkalving langzamerhand in de vijver te vallen. De vijver dient voor de bevloeiing van de tuin en de kas in de droge tijd. We hebben er $5.000 voor nodig! Het is een fikse klus!

Rijstoogst

Binnenkort wordt de rijst weer geoogst. We hebben de grond in bruikleen en de opbrengst is voldoende voor vele maanden ‘rijst uit eigen tuin’. Staat het er niet mooi bij?

image006

Cambodjaanse overheid

In Cambodja zijn heel veel (buitenlandse) organisaties actief in diverse vormen van hulpverlening, vaak met lokale partners. Niet elke organisatie is even door-zichtig. Dat is de plaatselijke overheid een doorn in het oog. WWCF heeft haar jarenlange support nog eens schriftelijk bevestigd en daarmee haar toewijding onderstreept!

image012

Beste wensen voor 2015

Het bestuur van WWCF bedankt alle donateurs, sponsoren en vrijwilligers voor hun bijdrage aan het mooie goede doel “de kinderen van Samrong” dat zo succesvol is gebleken en daardoor blijvende steun verdient. Ook in 2015 blijven wij U informeren over de voortgang en ontwikkeling van de kinderleerboerderij Samrong.

WWCF wenst U allen een heel mooi 2015 toe.

10

 


 

 Namens WWCF bedanken wij al onze sponsors en donateurs voor hun ondersteuning!

 

Vanaf juli zijn er bij Samrong 7 nieuwe kinderen bijgekomen; in totaal zijn het er nu 67.
Sinds september dit schooljaar zijn er weer 6 kinderen doorgestroomd naar de universiteit waardoor er nu 16 studenten zijn. Ook zijn 4 kinderen naar een vakschool voor een kookopleiding gegaan.

Ondersteuning vanuit Nederland:
Stichting WWCF
Pascalweg 49
3076 JL Rotterdam
Tel: +31(0)10-4199188
E-mail: info@wwcf.nl


WWCF
Bankrekeningnummer:
NL17 INGB 0004 655 035
BIC code: INGBNL2A
RSIN: 813164151


Download hier het Jaarverslag van 2017