Dutch-NetherlandsEnglish (United Kingdom)

Nieuwsbrief december 2017

 

Kinderen
De meeste kinderen zijn succesvol geweest met hun studie het afgelopen schooljaar.
Ze zitten weer een klas hoger en met extra bijlessen proberen ze een zo hoog mogelijk niveau te halen.
Op de universiteit zijn er dit jaar twee nieuwe studenten bij gekomen. Het zijn de dames Seangheng die koos voor chemie en Sangmey voor een verpleegopleiding. In totaal zijn er nu zes studenten en waarschijnlijk zullen er in dit studiejaar twee afstuderen.
Helaas hebben twee kinderen met voetballen iets gebroken, de ene een hand en de andere een arm. Met goede zorg en behandeling in het ziekenhuis komt het wel weer in orde.
Een aantal oud-studenten, die afgestudeerd zijn en inmiddels weg bij Samrong, zijn in augustus terug-gekomen om een heerlijke maaltijd en feest te organiseren voor hun jongere “broertjes en zusjes”, die hun plaats hebben ingenomen in het afgelopen jaar.
image6

Zonnepanelen
Onze eerste generatie zonnepanelen zijn ‘op’ en leveren vrijwel geen stroom meer. Ook de accu’s houden de stroom niet meer vast. Kortom we zijn toe aan vervanging. Gelukkig hebben we sindsdien ook een stroomaansluiting van het netwerk gekregen dus Samrong zit niet in het donker. Desalniettemin zijn we bezig financiële dekking te vinden voor nieuwe panelen en accu’s. Dit levert een besparing in stroomkosten op en geeft invulling aan onze wens tot duurzaamheid. De solartechniek en -rendement is de laatste jaren sterk verbeterd! Maar het is een kostbare ingreep van ruim $17,000 die je pas in de loop der jaren terugverdient. We zoeken naar sponsors om dit in 2018 te kunnen realiseren!image1

Toiletten
De toiletten op het achterterrein voor de jongens waren al eerder opgeknapt dus waren dit keer de toiletten van de meisjes aan de beurt. De toiletpot is verplaatst, er is meer ruimte gekomen en er is een nieuw vloertje gelegd. Het blijft ‘Cambodia style’ maar ze zijn er heel blij mee!

image3

 

 

 

Samrong Children’s Farm
Dit is de Engelse naam die we gebruiken voor de kinderleerboerderij. De term ‘weeshuis’ is tegen-woordig wat beladen en niet al onze kinderen zijn wees. Sommigen hebben één ouder, of komen uit arme families met erbarmelijke leefomstandigheden en zonder geld of gelegenheid tot scholing. Dus was het tijd voor een nieuw naambord, in eigen beheer gemaakt.

image2


Klaslokaal
De kinderen worden groter en kunnen wel wat meer privacy en ruimte gebruiken. Daarom is één van de klaslokalen in het slaapgebouw opgeofferd ter uitbreiding van de slaapzalen. Op het achterterrein, naast het sportveld is een nieuw lokaal gebouwd. Met schoolklok!
image5


Bezoek Samrong
In september heeft bestuurslid Peter Maat weer een kort bezoek aan Samrong gebracht. De periode van juli t/m oktober is doorgaans de natte periode en dat klopte precies. De vijver loopt over en de rest van het terrein staat van tijd tot tijd ook blank. De kinderen zijn het gewend en gaan er soepel mee om maar het blijft lastig om schoon te blijven. De moessonbuien zijn hevig én lang en het komt met ongekende kracht neer. Soms urenlang. 

Onderhoud.
Er is veel gerepareerd of vernieuwd het afgelopen half jaar, zoals onder andere: een nieuwe fundering voor de watertanks, een nieuw klaslokaal, een nieuw dak op het guesthouse en een upgrade van het basketbalveld.
De oprijlaan op het terrein is verhard met beton. Ieder jaar staat alles in de moessonperiode onder water en nu willen ze wel eens droge voeten gaan houden.
 image8 

Sponsors, Donateurs
Aan het einde van dit jaar hebben we een mooie donatie ontvangen van Vrouwen voor Vrede uit Ridderkerk waar we erg blij mee zijn. Daarnaast willen we ook al onze trouwe sponsors en donateurs bedanken voor hun bijdrages waardoor er dit jaar weer veel voor Samrong Children’s Farm is gerealiseerd. Helaas is de overheid in Cambodja nog steeds vooral op zichzelf gericht en is Cambodja recent vrijwel een dictatuur geworden. Samrong heeft dan ook iedere steun van buitenaf heel hard nodig en met jullie gaan wij daar het komende jaar ook weer aan werken.
Wij wensen iedereen fijne kerstdagen en een heel mooi 2018 toe.  

 


 

 Namens WWCF bedanken wij al onze sponsors en donateurs voor hun ondersteuning!

 

Vanaf juli zijn er bij Samrong 7 nieuwe kinderen bijgekomen; in totaal zijn het er nu 67.
Sinds september dit schooljaar zijn er weer 6 kinderen doorgestroomd naar de universiteit waardoor er nu 16 studenten zijn. Ook zijn 4 kinderen naar een vakschool voor een kookopleiding gegaan.

Ondersteuning vanuit Nederland:
Stichting WWCF
Pascalweg 49
3076 JL Rotterdam
Tel: +31(0)10-4199188
E-mail: info@wwcf.nl


WWCF
Bankrekeningnummer:
NL17 INGB 0004 655 035
BIC code: INGBNL2A
RSIN: 813164151


Download hier het Jaarverslag van 2017