Dutch-NetherlandsEnglish (United Kingdom)

Nieuwsbrief december 2010

Ceremonie Samrong
In 2010 zijn onlangs drie belangrijke wensen van de kinderleerboerderij gerealiseerd die hen verder op weg helpen naar zelfstandigheid. Zo is er een grote groentekas in gebruik genomen, gebouwd met hulp van onze hoofdsponsor Rijk Zwaan en de Nederlandse ambassade in Thailand. Deze gaat voorzien in de eigen groentebehoeften en op den duur ook voor verkoop op de Cambodjaanse markt.

Tuinman Bonrom trots met zijn tomaten

Ook is er een nieuw stafhuis gebouwd en zijn er zonnepanelen aangebracht bovenop het stafhuis en de nodige accu's aangesloten. Hiermee kan de diesel-generator grotendeels vervangen worden en is er beschikbaarheid van stroom overdag waardoor computers en internet gebruikt kunnen gaan worden door de kinderen voor studie.

image

Hiervoor hebben wij op 19 november een heuse openingsceremonie georganiseerd met een groot feest voor alle kinderen, de stafleden, het bestuur van WWCF en CCSF. Ook waren de Nederlandse hoofd-sponsors Bles & de Penning, Zoeteman en Rijk Zwaan aanwezig, de Nederlandse ambassade uit Thailand en enkele Cambodjaanse overheden en zakenpartners. Het was een heel groot succes met de nodige media-aandacht en een uitzending op de TV. Enkele Cambodjaanse partners hebben aangeven dat ze zich willen gaan aansluiten bij onze sponsorgroep.

De officiële ingebruikname & opening


Creatieve kinderen
De kinderen van Samrong zijn heel creatief en maken graag hele fraaie vlinders en armbandjes. Voor de belangstellenden hebben we er een paar meegenomen.U kunt ze bekijken en kopen via de webwinkel op de website en u steunt daarmee ook Samrong!

Vlechten met touwtjes

Solar installatie
Kamworks heeft de solar installatie opgeleverd en in bedrijfgesteld. Het werkt allemaal prima dankzij de door Eneco en Picosol gedoneerde panelen en de forse accu's. Het is heel plezierig om onafhankelijk te zijn van de smerige dieselgenerator en ook overdag elektriciteit te hebben voor o.a. de computers en printers.

Staffhouse met de zonnepanelen


Carl
Eén van de vrijwilligers die thans op Samrong actief is, is Carl een Amerikaan uit Idaho die via de organisatie Cambodia's Hope uitgezonden is. Hij blijft t/m mei 2011 en geeft Engelse les. Daarnaast verricht hij talloze hand- en spandiensten bij de diverse ontwikkelings-projecten. Zijn agri-achtergrond komt goed van pas bij de groenteteelt en de kippenfarm.

Carl


We hebben internet!
Tijdens het bezoek op de leerboerderij hebben we er voor gezorgd dat de kinderen op het World Wide Web kunnen komen. We hebben in het computerlokaal een netwerk van vijf computers gemaakt die aangesloten zijn op een printer en op het internet. Ook is het mogelijk om waar dan ook op het project met een laptop verbinding te maken met het internet, omdat op het hele project wifi (draadloos internet) beschikbaar is. De kinderen waren dolenthousiast. Er gaat een hele nieuwe wereld voor ze open. Nu kunnen de computer-lessen zonder beperking worden gegeven.

Computerlokaal/library


Sponsors en donateurs
Het afgelopen half jaar hebben we mede door toedoen van positieve mond tot mond reclame weer enkele individuele Rhoonse donateurs mogen verwelkomen waaronder ook de Jip & Janneke kinderopvang die geld hebben ingezameld met de verkoop van schilderijtjes gemaakt door de kinderen.

Daarnaast hebben we genereuze donaties ontvangen van het Snuffelpand te Ridderkerk die de opbrengsten van de verkoop van 2e hands spullen in de maand juli aan het weeshuis Samrong in Cambodja heeft gedoneerd. Ook vanuit Engeland wordt WWCF en daarmee het weeshuis Samrong uitgekozen als een betrouwbaar "goed doel" en we hebben via Derek Lucie-Smith, de voorzitter van the Property Race Day Event een donatie mogen ontvangen die gebruikt wordt om in de energiekosten voor Samrong te voorzien.

Wij willen alle sponsors en donateurs bedanken voor het gestelde vertrouwen in WWCF en Samrong en wij wensen jullie een fijn kerstfeest en heel goed 2011 toe.

 

 


Tragedie Waterfeest
Kort na het openingsfeestje werd Phnom Penh getroffen door een ware ramp. Tijdens de jaarlijkse waterfeesten ontstond paniek onder de 3 miljoen (!) bezoekers en raakte een groot aantal mensen vertrapt. Ruim 400 – hoofdzakelijk – Cambodjanen zijn hierbij omgekomen en vele honderden gewond. De kinderen van Samrong zijn gelukkig ongedeerd gebleven.

Een nieuwe weg (2)

In het vervolg op onze nieuwsbrief van december 2009 hebben wij diverse giften ontvangen om de verharding van de weg binnen het hek af te maken én om ook de toegangsweg buiten de poort te verbeteren. Met name in de natte tijd was die vrijwel onbegaanbaar en zelfs de tuk tuk’s bleven hopeloos steken. Met ‘alle handen aan de schop en de kruiwagen’ is het nu grondig aangepakt. Ook de volunteers keken niet werkeloos toe!

Ondersteuning vanuit Nederland:
Stichting WWCF
Pascalweg 49
3076 JL Rotterdam
Tel: +31(0)10-4199188
E-mail: info@wwcf.nl


WWCF
Bankrekeningnummer:
NL17 INGB 0004 655 035
BIC code: INGBNL2A
RSIN: 813164151


Download hier het Jaarverslag van 2017