Dutch-NetherlandsEnglish (United Kingdom)

Nieuwsbrief juni 2011


Blikseminslag
De natte tijd is dit jaar begonnen met de gebruikelijke neerslag maar vooral met veel donder en bliksem. Tijdens één van die buien is de bliksem ingeslagen in het staffhouse en toen zaten we plots in het donker: de omvormer/batterijlader had het begeven. Ook de router van het draadloze internet en een viertal computers konden niet tegen de piekspanning. Inmiddels is de schade weer hersteld en zijn we weer ‘on line’ maar het is wel een tegenvaller van $ 2.500. We zoeken nu uit hoe we dit in de toekomst – met redelijke middelen – kunnen voorkomen.
 

Kippen met vrije uitloop….
De lege varkensstallen met het aangrenzende terrein zijn nu – op eenvoudige wijze – verbouwd tot een groot kippenhok met als doel kippen te fokken voor verkoop op de markt en eieren voor eigen gebruik. De eerste resultaten zijn goed maar we hebben nog wel last van de ratten die de kuikens bedreigen. De allerkleinsten zitten in ruime overdekte hokken maar zodra het verantwoord kan, loopt de gehele pluimvee familie buiten op het royale terrein.
 
image006image004

image008

Laagwater
Aan het begin van het regenseizoen staat het water in de voormalige visvijver nog laag. De viskweek hebben we weliswaar gestopt maar de watervoorraad helpt ons enorm bij de irrigatie van het naburige rijstveld.
image014


Wasgelegenheid vernieuwd
De jongens en meisjes hebben ieder hun eigen was- en toiletgebouwtje op het achterterrein. Voor de meisjes bestond de wasruimte uit niet meer dan een ‘schotje’ waar achter ze zich verkleden. Omdat ook ‘onze’ meisjes weleens wat meer privacy willen, is er een nieuw wasgebouw met toiletten gebouwd, vlak naast de zonnepomp. Ze maken er druk gebruik van want het is een hele verbetering!
image016

Rijstvelden
Samrong heeft een drietal naburige stukken land in beheer gekregen waarop rijst voor eigen verbruik wordt verbouwd. Na veel wikken en wegen is besloten hiervoor een 2e hands tractor aan te schaffen om met name het ploegen van de akker en het transport van de oogst gemakkelijker te maken. Vervolgens heeft een donor uit Korea $ 1.000 beschikbaar gesteld om een aanhanger aan te schaffen. De eerstvolgende oogst is in augustus a.s. en daarbij kunnen we het materieel goed gebruiken.
image010

image012

Bezoek
WWCF voorzitter Peter Maat heeft in de 1e week van juni weer een kort bezoek gebracht aan Samrong om de lopende zaken te bespreken met de lokale staf en de vrijwilligers. Ook stond een gesprek met de Cambodjaanse accountants op het programma die Vyrak assisteren bij de administratie en verslaglegging.
image022

Facebook
Vrijwilligers hebben ook een Samrong pagina aangemaakt op de netwerksite Facebook. Regelmatig worden er wetenswaardigheden en foto’s aan toegevoegd. Als je ook Facebook deelnemer bent, kun je de pagina vinden door te zoeken op: samrong orphaned. Via onderstaande link kan iedereen de pagina bekijken. Ook als je geen Facebook account hebt.
http://www.facebook.com/pages/Samrong-Orphaned-Children-Center/180320085344035

Sponsors en Donateurs
WWCF heeft naast de vaste donaties enkele mooie giften ontvangen uit diverse spontane priveakties. Zo heeft Hoofdponsor Zoeteman in januari jl. de opbrengsten van het feest ter ere van zijn 25-jarig jubileum aan WWCF gedoneerd.
Ook hebben enkele volunteers die bij Samrong hebben gewerkt bij terugkomst in hun eigen land acties ondernomen om WWCF te ondersteunen. Jennifer O’Mahony uit Ierland organiseerde een modeshow in Dublin, Rolph Schmitz uit Zwitserland hield een keukentombola en deed inzamelingen bij Zwitserse kerken en Daan en Sofie uit Nederland hebben bij hun school in Schagen een inzameling gehouden.
Het NCDO heeft de afhandeling van de aanleg van de zonnepanelen en bouw van het nieuwe stafhuis in Samrong positief beoordeeld en volgens afspraak financieel ondersteund waarmee het project nu voltooid is.

 

Een nieuwe weg (2)

In het vervolg op onze nieuwsbrief van december 2009 hebben wij diverse giften ontvangen om de verharding van de weg binnen het hek af te maken én om ook de toegangsweg buiten de poort te verbeteren. Met name in de natte tijd was die vrijwel onbegaanbaar en zelfs de tuk tuk’s bleven hopeloos steken. Met ‘alle handen aan de schop en de kruiwagen’ is het nu grondig aangepakt. Ook de volunteers keken niet werkeloos toe!

Ondersteuning vanuit Nederland:
Stichting WWCF
Pascalweg 49
3076 JL Rotterdam
Tel: +31(0)10-4199188
E-mail: info@wwcf.nl


WWCF
Bankrekeningnummer:
NL17 INGB 0004 655 035
BIC code: INGBNL2A
RSIN: 813164151


Download hier het Jaarverslag van 2017