Dutch-NetherlandsEnglish (United Kingdom)

Nieuwsbrief december 2011

Kinderen
We zijn heel blij te kunnen zeggen dat de alle kinderen een goede ontwikkeling doormaken. Onderling vormen zij een grote familie met opvallend weinig ruzies. Met de studieresultaten gaat het ook goed. De oudere kinderen willen extra lessen volgen waarvoor we bijlesgeld hebben gereserveerd. Afgelopen schooljaar hebben we 4 geslaagden voor highschool en zijn nu student:  hotel & management en finance & accounting.

image003

Computers
Eén van onze vaste donateurs, de Amerikaanse Phil Hayes heeft onlangs een vijftal laptops geschonken ter vervangen van de ouderwetse desktops die veel meer stroom verbruiken. We hebben nu 10 workstations en kunnen de computerlessen intensiever aanpakken

image012

Bezoekers uit Rotterdam
Sander en Wilma Schinkelshoek uit Rotterdam waren op vakantie in Vietnam en Cambodja en waren ‘getipt’ over Samrong en zijn er enkele dagen te gast geweest. De kinderen hebben van de gasten ‘genoten’. Spelletjes doen is altijd leuk en gezellig!

image014

Volunteers
In september en oktober zijn er geen volunteers aan het werk geweest maar vanaf begin november is er weer een aantal. We zoeken intensief naar mogelijkheden om deze belangrijke bijdrage in een wat vaster rooster te gieten. Met een tweetal Engelse uitzendorganisaties wordt thans onze behoefte geïnventariseerd. Mogelijk kunnen zij vrijwilligers vinden die bereid zijn voor wat langere tijd op Samrong te werken. Wij denken aan minimaal 6 maanden. Want onze ervaringen met ‘lang verband’ volunteers zijn erg goed. Het is fijner voor de kinderen en beter voor de resultaten op het project. 

Website
Op onze website www.wwcf.nl worden regelmatig kleine nieuwsberichten uit Cambodja geplaatst. Breng gerust zo nu en dan een bezoekje aan onze mooie website waar ook onze webwinkel te vinden is voor WWCF-postzegels en souvenirs die door de kinderen van Samrong gemaakt.

 image010image011

 

Blikseminslag
De schade van de blikseminslag die in het voorjaar ontstond is weer hersteld en inmiddels is er op het dak van het staffhouse een bliksemafleider geïnstalleerd. Sindsdien zijn de lichtflitsen aan ons voorbij gegaan. Inmiddels wordt ook het elektriciteitsnet van Phnom Penh uitgebreid en komt een aansluiting van de kinderleerboerderij ook ‘in zicht’. Niets zo goedkoop als zonne-energie maar als back up is netstroom wel erg nuttig.


image005

 

“De baas ter plekke”
Op dit moment is Sjef Philipsen, de initiatiefnemer achter de kinderleerboerderij weer voor ruim 2 maanden in Samrong. Hij meldt dat men enorm druk is met het binnenhalen van de rijstoogst. Mogelijk wel 12.000 kg en dat zou een record zijn. Een compliment aan alle medewerkers en kinderen van Samrong want er is veel werk voor verzet.

 

Sponsors en Donateurs
Als nieuwe initiatieven van dit jaar hebben Vera & Reinier Schipper hun huwelijksopbrengsten gedoneerd aan WWCF en in september jl. heeft Sjef een stand bemand op een rommelmarkt. De standbemanning bestond verder uit Johan (70) en Wil (66) Damsteegt, Joke (65) de Romp (van Vrouwen voor Vrede) en Wout (76) en Klazien (76) Kwawegen. Sjef vertelt: ´Langdurig voorbereid vult onze kraam zich met allerhande ingezamelde snuisterijen aangevuld met beelden van Samrong. Het publiek laat niet lang op zich wachten, we krijgen het heel erg druk en in vervoering
wordt het project onder aandacht gebracht van wie het maar wil horen. Als persoonlijke getuige weet Willeke het overtuigend te brengen en komt Samrong tot leven. Het resultaat is er dan ook naar als blijkt dat aan het einde van de dag 1.000 Euro is bijeengebracht. En er is nog meer toegezegd! Vermoeidheid verdwijnt op slag en zijn we in de wolken, wie had dat ooit gedacht?

 

image026 

Diverse ex-volunteers die bij Samrong hebben gewerkt, zijn in hun thuisland (vaak Engeland, Nieuw Zeeland, Australië of USA) actief fondsen gaan werven en hebben donaties overgemaakt ondermeer om een aantal van de kinderen voor 4 jaar te laten studeren na hun highschool.
In maart 2012 gaat WWCF samen met Engelse ex-volunteers deelnemen aan het Responsible Business Event in Londen en de firma Rijk Zwaan zal ons hierbij als vaste sponsor vergezellen. Op deze 2-daagse beurs komen zakenwereld en  150 goede doelenorganisaties bij elkaar met de intentie elkaar te kunnen versterken: http://www.responsiblebusinessevent.org

Namens WWCF bedanken wij al onze sponsors en donateurs voor de bijdragen die dit jaar gedaan zijn. Wij wensen iedereen een heel goed 2012. 

 

 

 

Ondersteuning vanuit Nederland:
Stichting WWCF
Pascalweg 49
3076 JL Rotterdam
Tel: +31(0)10-4199188
E-mail: info@wwcf.nl


WWCF
Bankrekeningnummer:
NL17 INGB 0004 655 035
BIC code: INGBNL2A
RSIN: 813164151


Download hier het Jaarverslag van 2017