Dutch-NetherlandsEnglish (United Kingdom)

Nieuwsbrief december 2012

Kinderen
Dank zij de steun van velen, waaronder ook die van ex-volunteers uit Engeland, Zwitserland, Amerika en Australië gaan maar liefst 11 trotse studenten dit schooljaar naar de universiteit.
Zij worden voor de komende 4 jaar ondersteund voor deze extra uitgaven.
Voor het transport van en naar Phnom Penh hebben ze een vijftal brommers ter beschikking gekregen.
Inmiddels zijn er ook weer een paar jongere kinderen aangenomen op Samrong en wij hopen dat ook zij een even succesvolle toekomst te wachten staat als hun oudere lotgenoten.

image008

Sponsors en Donateurs
Wij hebben twee nieuwe bedrijven mogen toevoegen aan ons sponsorbestand. Vogelaar Olie & Benzine /Tankstation uit Rhoon en Aannemersbedrijf Damsteegt B.V. uit Meerkerk hebben zich voor de komende drie jaar als hoofdsponsor verbonden aan WWCF.
Onze trouwe hoofdsponsors Rijk Zwaan uit de Lier en Bles/de Penning huisartsen te Rhoon gaan de overeenkomsten in 2013 met een nieuwe periode van drie jaar verlengen.
Mark van Schaick BV Marine Services uit Schiedam is met zijn bedrijf donateur geworden.
Kruidenier Foodservices heeft WWCF drie jaar als hoofdsponsor ondersteund maar zal dit in 2013 niet verlengen. Wij zijn hem uiteraard  dankbaar voor wat hij voor ons heeft gedaan.
Wij willen al onze bestaande en nieuwe sponsors en donateurs danken voor de ondersteuning van WWCF en daarmee met het vertrouwen in de leerboerderij Samrong.

Groentekas
Mr Meng, het in december 2011 aangestelde staflid voor de moestuin en groentekas, heeft een andere baan gevonden en is in juli 2012 vertrokken. Recentelijk is hij vervangen door Mr Rathana (foto linksonder). De materialen om de overkapping te repareren zijn inmiddels in Cambodja aangekomen en de reparatie wordt zo spoedig mogelijk ter hand genomen.

image016 image014

Op het project is veel levende have, koeien, kippen, honden, gekko’s, ganzen, vissen, puppy’s, krekels, noem maar op. Thon en Kongkea vinden het allemaal maar wat interessant!

 image020  image018

Rudi & Catherine Young
Rudi & Catherine Young, twee voormalige vrijwilligers op Samrong, zamelden geld in voor Samrong door het houden van een "baby" prijsvraag op hun werk, bij familie en vrienden. De uitdaging was om te raden welk geslacht, geboortedatum en gewicht hun ongeboren kind zou hebben. De opbrengst van de weddenschap zou ten goede komen aan de financiering van de kosten van het hoger onderwijs van de studenten op Samrong).

Hun dochter, Maya, werd geboren op 8 november, met een gewicht van 7lb 11oz, waarmee tot winnaars werden uitgeroepen: Nia Chhantyal van Explore Learning, Jess Haywood uit Npower Renewables en Nigel Young, een familielid. Een grote dank aan Nia, Jess en Nigel voor hun bijdrage van £150.

 image006  image004

 

Arie Koomans
In 2005 hebben Arie & Cocky Koomans Samrong bezocht en daar een fijne tijd doorgebracht. Zij werkte in het kinderdagverblijf “Eigen-Wijs” in Rotterdam-Zevenkamp. Helaas is Cocky een paar jaar na haar bezoek overleden maar het kinderdagverblijf is haar niet vergeten en toen ze recentelijk hun lustrum vierden ging de opbrengst van het feest ad EUR 200 naar Samrong! Arie heeft ons de gift overhandigd. Bedankt Arie!

 image012  image010

 

Aansluiting op het electriciteitsnet
image026De lang verwachte aansluiting op het net is eindelijk gerealiseerd. Het vergde heel wat graafwerk om de kabel van de poort naar het staffhouse te krijgen maar met inzet van alle krachten is het gelukt. We gebruiken nog steeds primair solar en hebben “betaalde stroom” als back up, allebei via de accu’s.

image028

 

 

 

 

 

 

Website & Facebook
Er wordt door de kinderen actief gebruikgemaakt van Facebook. Op onze eigen pagina Samrong Children’s Farm kunt u regelmatig updates en nieuwtjes zien. U kunt ook met de kinderen chatten dankzij het draadloze internet. Ook de website www.wwcf.nl wordt goed bijgehouden. U kunt er ook de nieuwsbrieven teruglezen in het archief.

image024Anna Knox
In de maanden oktober en november heeft Anna Knox uit Australië de Engelse lessen verzorgd. Maar er is ook altijd tijd voor vingerverven…. Anna is weer thuis we danken haar hartelijk voor haar bijdrage. Inmiddels is de Engelse Rosalyn Smith aangekomen. Zij blijft tot mei 2013. Dat is een lange periode en dat geeft rust voor de kinderen en stelt de vrijwilliger ook in staat om met haar bijdrage het verschil te maken. Van harte welkom!

image022

 

 

 

 

 


 

 Namens WWCF bedanken wij al onze sponsors en donateurs voor hun ondersteuning!

Ondersteuning vanuit Nederland:
Stichting WWCF
Pascalweg 49
3076 JL Rotterdam
Tel: +31(0)10-4199188
E-mail: info@wwcf.nl


WWCF
Bankrekeningnummer:
NL17 INGB 0004 655 035
BIC code: INGBNL2A
RSIN: 813164151


Download hier het Jaarverslag van 2017